Vallonbygden förvärvar fastigheter från HSB

Fotografi av Vallonbygden och HSB Hyresfastigheter Östra tecknar avtal av fastigheter.

Pressmeddelande 13 september 2023 11:00

Den 13 september blev det officiellt att Vallonbygden förvärvar fastigheterna Finspång Kylaren 2 och Finspång Kylaren 7 som har en total uthyrningsbar area på cirka 2 000 kvadratmeter. Totalt rör det sig om fyrtio lägenheter och två lokaler. Ägandet kommer att övertas av Vallonbygden från och med den 5 oktober 2023.

HSB Hyresfastigheter i Östra Östergötland AB äger hyresfastigheter i Norrköping, Söderköping och Finspång. Beståndet uppgår till drygt 1 400 hyresrätter varav ett hundratal i Finspång. I och med affären kommer Vallonbygdens bestånd av hyreslägenheter att uppgå till drygt tvåtusen och bolaget stärker därmed sin marknadsandel på orten.

- Vallonbygden är mycket glada över detta förvärv och ser fram emot att fortsätta utveckla bostäderna till attraktiva och hållbara bostadsalternativ för boende på orten. Vallonbygden ser även fram emot att kunna välkomna nya hyresgäster till bolaget, säger VD för Vallonbygden, Hans-Erik Olofsson. 
- Förvärvet ligger i linje med vår framtidsbild av att skapa platser där människor vill bo, trivs och växer. Vi ser förvärvet som ett bra komplement till de övriga fastigheterna i bolagets bestånd, fortsätter Hans-Erik.

Det genomförda förvärvet avser fastigheterna Finspång Kylaren 7 samt Finspång Kylaren 2 och berör adresserna Norra Storängsvägen 1, Stora Allén 28 och Åkervägen 5.

 

För vidare information, kontakta:

Hans-Erik Olofsson, vd för Vallonbygden

Telefon: 0122-24958

E-post: hans-erik.olofsson@vallonbygden.se

Fotografi av Vallonbygden och HSB som tecknat avtal av fastigheter.

Bild från vänster: Patrick Eriksson, Fastighetschef, Vallonbygden, Anton Hellström, VD, HSB Östra, Per Nordin, Affärsområdeschef Bygg och Fastighet, HSB Östra, Hans-Erik Olofsson, VD, Vallonbygden