Nya parkeringsregler längs Bruksgatan

1 april kommer det ske förändring av gatuparkering utmed Bruksgatan när Finspångs kommun skapar nya förutsättningar för parkering.

Finspångs kommun kommer, genom lokala trafikföreskrifter enligt rödmarkering i kartbild, genomföra parkeringsförbud inom område på Bruksgatan.
 
Karta över parkering längs Bruksgatan
 

Ny reglering på parkeringsytor

I samband med att parkeringsförbudet införs på Bruksgatan kommer även fler parkeringsytor bli tillgängliga för hyresgäster och besökare på Bruksgatan, enligt blåmarkering i kartbild. Parkeringsplatserna kommer att hyras ut via Vallonbygdens parkeringsentreprenör genom en parkeringsrutin som innebär parkering med app som finns tillgänglig för allmänheten.

Besöksparkering till Bruksparken

Den allmänna parkeringsytan till Bruksparken enligt grönmarkering i kartbild utökas med ett antal platser och regleras till parkering under högst 4 timmar i följd vardag mellan klockan 08.00 - 18.00 samt vardag före sön- och helgdag 08.00 - 13.00. Parkeringsskiva eller motsvarande ska användas.

Kommunens målsättning med dessa förändringar är att skapa en trivsammare miljö i anslutning till Bruksparken samt skapa bättre förutsättningar för renhållningsfordon, färdtjänst, räddningstjänst och besökare att angöra Bruksgatan och dess anvisade parkeringsplatser.

Läs nyheten på kommunens egen webbplats