Följ oss på Instagram
 

Om oss

Det här är Vallonbygden

Med strax över 1 950 lägenheter är Vallonbygden den största hyresvärden i Finspång. Vi ägs av Finspångs kommun som också utser företagets styrelse. Vallonbygden är ett aktiebolag, men också ett allmännyttigt företag. Detta innebär att vår verksamhet ska drivas på affärsmässiga villkor men utan enskilt vinstintresse. Vinstmedel ska stanna i företaget och inte vara större än vad som är försvarbart för att säkerställa en långsiktig fastighetsförvaltning.

På lika villkor

Allmännyttan kom till för att värna om de boendes rättigheter. Som en norm för hyra och standard, en konkurrent som privata hyresvärdar fick se upp med, och se upp till. Så är det fortfarande. Vi lever och verkar under en konkurrensutsatt marknad där vi hela tiden måste anstränga oss för att vinna våra kunders förtroende. Här är det ingen skillnad på oss eller någon annan hyresvärd. Ett hyreskontrakt hos oss är förhoppningsvis starten på en lång relation mellan den boende och oss, vilket också betyder att vi måste kunna erbjuda god service och lyhördhet.

Hyresrätten – en utmärkt boendeform

Att kunna njuta av hyresrättens alla fördelar är en fantastisk förmån, och i likhet med allemansrätten är den svenska hyresrätten smått unik. Att bo i hyresrätt innebär bland annat den stora fördelen att du kan fokusera ditt liv på dig själv, din familj och dina intressen. Vi tar ansvaret för skötsel och det tekniska. Är spisen trasig så ringer du vår felanmälan, så tar vi hand om problemet.

Frihet och trygghet får du på köpet

Vår decentraliserade organisation innebär också att vi ständigt har personal i områdena. Områdesvärdarna finns där för våra hyresgästers behov. Det kan vara enklare reparationer eller råd om olika saker. Framförallt innebär deras närvaro att vi hela tiden har ögon ute i områdena som observerar och noterar om något inträffar. Det skapar trygghet för dig.