Följ oss på Instagram
 

Enkla betalsätt av hyran


Som hyresgäst hos Vallonbygden kan du välja att betala din hyra på det sätt som passar dig, med den traditionella avin – eller med de smidiga alternativen e-faktura, autogiro. 

Hyran ska alltid betalas i förskott och innan lägenhetsnycklar kvitteras ut. Det betyder att hyran för exempelvis juni ska vara oss tillhanda senast sista vardagen i maj. Vid försenad hyresinbetalning finns risk för att man kan förlora sitt hyreskontrakt och tillkomna extra kostnader som ska betalas av hyresgästen.

Får du problem att betala din hyra ska du i första hand vända dig till Vallonbygdens BoButik.

E-faktura:

Med e-faktura får du din hyresavi direkt i din internetbank och du slipper pappersavin. Smidigt och miljövänligt. Det du behöver göra är att anmäla dig via din internetbank.

Du gör så här:
Logga in på din internetbank, leta upp var man anmäler elektronisk faktura, välj Vallonbygden AB i listan och klicka på anmälan, fyll i de uppgifter som efterfrågas, godkänn/skicka anmälan.

Din e-faktura kommer samtidigt som du skulle fått din pappersavi i brevlådan. Du får ett meddelande när du har en faktura att betala. Du kan då välja att godkänna betalningen direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan.

Att betala med vår e-faktura förenklar betalningshanteringen. Du slipper skriva in OCR-numret som behövs för att identifiera fakturan. Alla uppgifter är redan ifyllda, och du riskerar inte att skriva fel.

E-fakturans utseende är precis densamma som pappersavin med logga och alla uppgifter på samma sätt. Man kan välja e-faktura även om man har autogiro. Betalningen görs då med automatik från kontot precis som tidigare.

OBS! Du måste stå för hyresavtalet hos oss för att kunna använda tjänsten e-faktura.

Autogiro:

Du kan på ett enkelt och bekvämt sätt betala din hyra via autogiro. Det är kostnadsfritt och hyran dras automatiskt från ditt konto den sista vardagen i månaden.

För att kunna använda tjänsten behöver du göra en autogiroanmälan via din internetbank, eller klicka här för att skriva ut en anmälan.

Du kan även kontakta oss så skickar vi en blankett eller hämta en blankett på vårt kontor. Ansökan skickas via post alternativt lämnas in på vårt kontor.

Att betala med autogiro:

Autogirobetalning är kostnadsfri, hyran dras automatiskt från ditt konto den sista vardagen varje månad.

Autogiro kontrollerar med din bank att täckning finns på ditt konto, den sista vardagen i månaden.

Om någon annan än kontraktsinnehavaren ska betala hyran via autogiro, måste samtliga personuppgifter lämnas samt underskrift från betalaren på autogiroansökan. Lämna även uppgift om vem som står för hyreskontraktet.

E-avi

Innebär att du får hyresavin skickad till din mejladress i pdf-format. Det går dock inte kombinera E-avi och E-faktura som betalsätt. För att anmäla dig till E-avi kontakta oss på 0122-249 50 (frågor kring hyresavi eller fakturor) eller info@vallonbygden.se.

När kommer hyresavin?

Hyresavin kommer i mitten av varje månad. Om du inte hittar din hyresavi ringer du till oss eller kommer in på vårt kontor så skriver vi ut en ny. Tänk på att du alltid ansvarar för att hyran ska betalas senast sista vardagen för varje kalendermånads början.